Macedonia de Nord a fost de acord să furnizeze Ucrainei tancuri și avioane pentru a ajuta lupta ucrainenilor împotriva invaziei Rusiei, a declarat sâmbătă consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak citat de Reuters.

”Multe națiuni dau dovadă azi de mai mult curaj decât jumătate din G20 (Grupul celor 20 de mari puteri economice). La fel ca Macedonia de Nord, acordând Ucrainei un umăr de sprijin sub formă de tancuri și avioane”, a scris Podolyak pe Twitter, adăugând că prietenul la nevoie se cunoaște.

Ministerul Apărării al Macedoniei de Nord, o țară mică din Balcani, a confirmat săptămâna trecută că va furniza Ucrainei tancuri din epoca sovietică, dar nu a spus nimic despre livrările de avioane.

Drumul blindatelor prin România

Aproximativ 10 blindate grele donate de Macedonia de Nord Kievului au tranzitat România pentru a ajunge în țara invadată de Rusia, relatează Știrile TVR. Recent, Ministerul Apărării de la Skopje a anunţat că va oferi Ucrainei un număr nespecificat de tancuri T-72.

/www.hotnews.ro/stiri-razboi_ucraina-25720746-macedonia-nord-doneaza-ucrainei-tancuri-avioane-lupta-consilier-prezidential.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.