Începând cu 27 martie, Macedonia de Nord a devenit parte a NATO. În alte vremuri, ar fi existat proteste anti-imperialiste, astăzi, cele mai puternice proteste provin din partea oamenilor care cred că NATO servește pentru a impune tehnologia 5G care răspândește coronavirusul.

Povestea, care circulă pe Facebook și pe alte rețele de socializare, a devenit rapid una dintre cele mai citite și distribuite știri, numai că pentru autoritățile macedonene nu este o doar o legendă urbană clasică rețelelor de socializare, ci o bucată dintr-un mozaic mai mare care vizează intoxicarea comunicării publice. Şi la Skopje, la fel ca în multe alte capitale, există cei care analizează conținutul fluxurilor de comunicare socială în căutarea de știri false.

Rosana Aleksovska lucrează pentru F2N2 și este responsabilă cu analizarea materialelor distribuite pe internet. „În timpul pandemiei circulă poveşti anti-europene, care favorizează China și Rusia și care discreditează eforturile Uniunii. Ultima campanie de dezinformare a fost realizată atunci când Macedonia de Nord a obținut aderarea la Uniunea Europeană, iar acum din nou pe 27 martie, odată cu intrarea în NATO „.

mai mult la   /www.g4media.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.